Bovis Skala
Spis treści
Do czego służy skala Bovisa?
Do pomiaru siły życiowej lub chi używa się specjalistycznej skali częstotliwości lub promieniowania. Skala Bovisa została stworzona do pomiaru witalności. Najczęściej wykorzystywana jest przez radiestetów, jednak obecnie jej stosowanie jest coraz bardziej powszechne i wykorzystywane przez ludzi do określenia dobrego jedzenia czy szczęśliwego życia.
Jaka jest wartość skali Bovisa?
Dobre jedzenie ma wysoką wartość Bovis. Świeżo zebrane warzywa mają znacznie większą siłę życiową niż warzywa zwiędłe. To jest ogólnie przyjęty fakty. Jednak jak można zademonstrować tę siłę życiową? Jak ją zmierzyć?
Bovis wskazuje na siłę życiową chi. Jej miarę wskazuje pewna częstotliwość, którą właśnie skala Bovisa określa. Została ona stworzona przez francuskiego naukowca Andre Bovisa i udoskonalona przez Andre Simonetona. Skala została stworzona do pomiaru witalności, a wartością Bovisa jest częstotliwość wibracji.
Wartość Bovisa mierzy się za pomocą wahadła lub biotensora. Sama wartość Bovida wyrażana jest w jednostkach Bovisa lub BU. Im niższa wartość na skali, tym mniej witalności i żywotności ma dany obiekt. Na przykład osoby u których wyznacza się poniżej 6500 jednostek Bovisa, są one bardziej podatne na wszelkiego rodzaju choroby, a poziom ich energii również będzie proporcjonalnie niższy.
Jak uzyskać wysoką wartość Bovisa?
Z całą pewnością, niezwykle istotne jest aby wartość Bovisa u konkretnych osób, była jak najwyższa. Oznacza to pełne zdrowie, a także dużo większe pokłady energii. Aby uzyskać wysoką wartość Bovisa w ludzkim organizmie należy spożywać wyłącznie zdrową żywność i żywność, która sama w sobie wykazuje wysoką wartość Bovisa. Dlatego podczas wyboru produktów, należy kierować się tym wskaźnikiem.
Wartość Bovisa gotowanej żywności jest znacznie niższa niż w przypadku świeżo zebranej żywności. Ponadto produkty ekologiczne zawierają zdecydowanie wyższą wartość na skali niż nieekologicznie warzywa i owoce, które na przykład zostały poddane obróbce chemicznej lub zmodyfikowanej genetycznie.
Ciekawym faktem jest to, że wartość Bovisa tego, co jemy, maleje proporcjonalnie do stopnia przetworzenia. Jest to związane nie tylko z czasem, ale także z jego konserwowaniem, podgrzewaniem czy zamrażaniem.
Wszystkie produkty, które mierzą poniżej 7000 BU, pozbawiają organizm energii i wywołują choroby. Należy spożywać wyłącznie produkty powyżej 7500 BU. Są one energetyzujące i można je uważać za zdrowe. Z kolei powyżej 9000 BU, żywność ma działanie oczyszczające i lecznicze.
Skala Bovisa jako wyznacznik tego co dobre
Sam pomiar z wykorzystaniem skali Bovisa jest niezwykle łatwy. Podczas pomiaru radiesteta określa promieniowanie danego produktu według wskazanej skali. Pomiarom można poddać nie tylko żywność, ale także przedmioty codziennego użytku z których korzystamy czy miejsca w jakich przebywamy. Jak wiadomo wszystko wibruje, dlatego istotne jest sprawdzanie, co ma dla nas dobry wpływ a co zły. Świetnym narzędziem do takiego typu praktyk jest właśnie skala Bovisa.
Opinie o mojej pracy
Kliknij, aby zobaczyć wszystkie OPINIE.
O autorce
Przeczytaj więcej o autorce: Otylia Wrzos oraz o jej wróżbach tutaj: moje wróżby.